een afdeling van

Technigroup logo

Koelsysteem op maat

Industriële bedrijven vragen steeds meer naar een koelsysteem op maat of HVAC op maat. Het systeem moet dan bijvoorbeeld voorzien worden in stoffige of corrosieve omgevingen.

Een machine die gebouwd is met gewone materialen zal in deze omgevingen echter een kort leven beschoren zijn. Bovendien is de bedrijfszekerheid van de machine tijdens dit korte leven ondermaats, omdat de componenten te fragiel zijn voor een industriële omgeving en het daarom geregeld zullen begeven.

Steeds meer nood aan een koelsysteem op maat

Industriële bedrijven wensen een duurzaam en robuust systeem, waardoor ze steeds vaker op zoek gaan naar een koelsysteem op maat. Als specialist in maatwerk koeling & customized HVAC kunnen al onze systemen op tal van punten aangepast worden aan de noden van uw bedrijf:

  • Luchtgekoelde condensors kunnen verbeterd worden door ze te bouwen uit meer resistente materialen en met een grotere vinafstand, zodat ze minder vatbaar zijn voor vervuiling. Eventueel kunnen we daarbovenop nog een extra beschermende coating voorzien.
  • Condensors en verdampers die met water in aanraking komen bouwen we ook uit meer resistente materialen. We zorgen voor een lagere drukval en voorzien waar mogelijk waterbesparende apparatuur en afneembare deksels voor een aangepaste reiniging.
  • Voor het aansturen van de installatie vervaardigen wij industriële stuurborden die beter geschikt zijn voor werking in industriële omgevingslucht, wat de bedrijfszekerheid opmerkelijk verhoogt. Een koelsysteem op maat dat voorzien is van een industrieel stuurbord kan ook veel eenvoudiger gedepanneerd worden, omdat de benodigde componenten uit stock in elektrotechnische groothandels te verkrijgen zijn.

HVAC op maat voor industriële bedrijven

Vroeger werd HVAC op maat meestal vermeden door het installeren van de te conditioneren ruimtes op ruimere afstand van de industriële activiteit. Door het toenemende gebruik van elektronica in de aansturing van industiële processen was dat niet altijd meer mogelijk.

Om praktische redenen moeten de lokalen waar deze elektronica wordt ondergebracht vaak zo dicht mogelijk bij het proces zelf geplaatst worden. Hierdoor kan men in deze ruimtes niet langer met serietoestellen werken (korte levensduur, moeilijk te herstellen…) en neemt de vraag naar HVAC op maat toe. Ook de omkastingen van de customized HVAC passen wij aan, door ze te voorzien in roestvrij staal en met een beschermende coating.

Maak een afspraak of contacteer ons voor meer informatie.