een afdeling van

CO2 koelinstallatie op maat

Met meer dan 30 jaar ervaring is Tegeman een toonaangevend bedrijf voor het bouwen van koelmachines en HVAC installaties. Ons atelier is volledig voorzien voor het bouwen van koelsystemen op maat, waardoor wij ook een CO2 koelinstallatie, propaan chiller of CO2 chiller kunnen bouwen volledig volgens uw specificaties.

koelinstallatie
koelinstallatie

De voordelen van een CO2 koelinstallatie op maat

Wat is een propaan chiller of CO2 chiller?

Omdat het bouwen van een koelinstallatie op locatie door de voorrijkosten, de werkvoorschriften en de invloeden van weer en wind vaak moeilijk en duur is, kiezen gebruikers er steeds vaker voor om een compacte koelmachine te bouwen op een skid en de eigenlijke koeling te voorzien met een secundair medium, zoals glycol. Een dergelijke compacte machine met een natuurlijk koudemiddel noemt men dan een propaan chiller of een CO2 chiller.

Het verschil tussen een propaan chiller en CO2 chiller

Een propaan chiller bouwen is waarschijnlijk de beste manier om de risico’s van het werken met propaan als koelmiddel te verkleinen: het koelsysteem blijft zeer beknopt, de kritische punten kunnen zeer goed ingekapseld worden en de aanwezigheid van een luchtgekoelde condensor zorgt voor een automatische spoeling met omgevingslucht, waardoor het bereiken van het Lower Explosive Level quasi onmogelijk wordt.

Ons atelier is volledig voorzien voor het bouwen van koelsystemen op maat en wij kunnen een propaan chiller dus volledig volgens uw specificaties bouwen, testen en afleveren.

Hoewel CO2 geschikt is voor toepassingen in directe expansie, kan het ook het aangewezen koelmiddel zijn om een CO2 chiller te bouwen. Argumenten hiervoor kunnen verband houden met de intrinsieke eigenschappen van CO2 – het is niet niet giftig en niet brandbaar – of met de koeltechnische eigenschappen: in transkritische toepassingen is CO2 zeer geschikt voor het behalen van lage temperaturen.

Een CO2 koelinstallatie bouwen met Tegeman

Omdat wij het zelf bouwen van koelmachines nooit verlaten hebben, beschikken onze mensen nog steeds over de know-how om een volledige CO2 koelinstallatie te bouwen. Standaard, of volledig volgens uw specificaties.

Verder beschikken wij over een eigen afdeling voor bordenbouw, waardoor de klant voor de aansturing van de propaan chiller of CO2 chiller uit een oneindig aantal opties kan kiezen. Wij kunnen de materialen en merken van de sturingscomponenten perfect aanpassen aan hetgeen waar de klant gewoon is om mee te werken.

Wilt u een propaan of CO2 chiller laten bouwen door Tegeman?

Maak een afspraak of contacteer ons voor meer informatie.