een afdeling van

Over Tegeman

Tegeman is opgericht begin jaren tachtig als huismerk van Technigroup met als doel tegemoet te komen aan de toenemende vraag van de industrie naar customized HVAC & maatwerk koeling. Tegeman groeide al snel uit tot specialist in maatwerk HVAC & koeling.

De belangrijkste markten voor customized HVAC waren toen explosieveilige koelingen en HVAC-installaties voor de petrochemie. Initieel voor de Antwerpse haven, later voor de bredere petrochemische en chemische industrie en voor export naar olieverwerkende landen.

De evolutie van maatwerk koeling

Maatwerk koeling heeft zich in de loop der jaren uitgebreid naar alle takken van de industrie. Zo bouwden wij bijvoorbeeld al koelingen in RVS voor voedingsbedrijven en de chemische industrie, maar ook maatwerk chillers met speciale temperatuursregimes voor technologiebedrijven. Bij de opkomst van de windenergieparken op zee steeg de vraag naar marine koelunits die bestand zijn tegen een ruwe en zilte omgeving, en ook deze konden wij voorzien.

Enkele jaren geleden schakelden Tegeman nog een versnelling hoger met de ingebruikname van een nieuw en volledig uitgerust atelier. Door de toename van kwetsbare materialen en technieken in seriemachines, wordt de vraag naar customized HVAC & maatwerk koeling immers elk jaar groter.

Waarom customized HVAC?

Vaak betekent customized dat de geselecteerde materialen robuuster en duurzamer zijn dan die van serietoestellen. Daarbovenop kunnen deze materialen ook nog eens voorzien worden van extra beschermende coatings. Maar customized kan ook betekenen dat niet noodzakelijke en kwetsbare elektronische componenten vervangen worden door meer robuuste standaardcomponenten, mechanische componenten of door PLC stuur- en regeltechniek die beter gekend is door de klant. Customized kan volledig maatwerk betekenen, maar ook dat een serie-unit aangepast wordt door bepaalde componenten te verbeteren of te vervangen, om zo een meer aangepaste oplossing te bieden aan de klant.

Onze ervaring is dat de meerkost van maatwerk in lastige omgevingen een zeer korte terugverdientijd heeft door de langere levensduur van de installatie, een eenvoudiger onderhoud en een grotere bedrijfszekerheid. Door het gebruik van standaardcomponenten zijn de hersteltermijnen zeer kort en kunnen de meeste problemen eenvoudig ter plaatse worden opgelost.

Interesse in een customized HVAC of maatwerk koeling van Tegeman?

Maak een afspraak voor een offerte op maat of contacteer ons voor meer informatie.