een afdeling van

Technigroup logo

Ontwerp koelinstallatie

Als specialist in maatwerk koeling en HVAC installaties op maat zorgt Tegeman voor een op maat koelinstallatie ontwerp alvorens wij uw nieuwe koelinstallatie bouwen.

Door onze kennis in huis te houden en door te geven, behouden we zowel voor het ontwerp als voor een koelinstallatie bouwen onze jarenlange know-how en expertise.

Koelinstallatie ontwerp in België

Tot eind jaren tachtig konden alle koeltechnische bedrijven ook koelinstallaties ontwerpen en bouwen. Door de stijging van de uurloonkost en de groei van de markt voor koeling en HVAC, werd het echter steeds interessanter om standaard koelinstallaties te ontwerpen en deze te bouwen op productielijnen (schaalvoordeel) in fabrieken in landen met een lagere loonkost.

Doordat de bouw van koelinstallaties naar grote fabrieken in het buitenland verhuisde, ging in België stelselmatig de kennis van koelinstallatie bouwen verloren. Technici werden steeds vaker installateurs van kant-en-klare producten en kregen daardoor niet meer de kans om ‘de stiel’ te leren.

Samen met de kennis over de bouw van koelinstallaties, ging echter ook de kennis over het ontwerp van koelinstallaties verloren. Het zijn namelijk de ingenieurs die instaan voor de productie in het buitenland die ervaring opdoen, te weten komen wat wel en niet werkt en de bijzonderheden van een koelinstallatie ontwerp leren kennen.

Waarom een koelinstallatie bouwen met Tegeman?

Een koelinstallatie bouwen laat u best over aan een specialist in koelmachines zoals Tegeman. Wij beschermen onze know-how door ze in de praktijk te brengen en door te focussen op een op maat koelinstallatie ontwerp. Met onze technische kennis, kennis van materiaal en de juiste vakkundige uitvoering zorgen wij voor een degelijke en kwaliteitsvolle koelinstallatie voor uw bedrijf.

Op het gebied van prijs kunnen wij onmogelijk concurreren met buitenlandse serieproducten. De enige manier om in België competitief koelinstallaties te bouwen, is door te focussen op bijzondere machines die een zeer specifieke verwachting van de klant invullen, een verwachting die onmogelijk voldaan kan worden door een – weliswaar goedkopere – seriemachine. Het is hier dat Tegeman zijn reden van bestaan vindt en bloeit: zowel in het ontwerpen als in het bouwen van koelinstallaties voor industriële toepassingen, offshore locaties, zones met explosiegevaar

Indien de vraag naar een bepaalde toepassing sterk toeneemt, is er altijd een producent die besluit om de serieproductie op zich te nemen. Tegeman gaat daarom altijd op zoek naar nieuwe markten, nieuwe niches, nieuwe toepassingen… Dit maakt Tegeman een aantrekkelijke plek om te werken en ‘de stiel’ te leren.

Wilt u een koelinstallatie laten bouwen door Tegeman?

Maak een afspraak voor een offerte koeling op maat of contacteer ons voor meer informatie.