een afdeling van

Koelgroep en koelcel

Al meer dan 15 jaar ontwerpt en bouwt Tegeman een koelgroep of koelcel volledig op maat van bedrijven uit de industrie, zoals: voedingsindustrie, brouwerijen… en soms ook verhuurbedrijven. Hiervoor doen wij alles in eigen huis, van a tot z!
De afnemers zijn meestal bedrijven uit de industrie, en soms ook verhuurbedrijven. Zij verhuren de koelgroepen en –cellen op hun beurt verder aan hun industriële eindklanten.

Waarom nog zelf een koelgroep of koelcel bouwen?

Waarom nog zelf een koelgroep bouwen, terwijl er talloze varianten op de markt beschikbaar zijn? Het belangrijkste argument is dat er toepassingen bestaan waarvoor er op de markt nog altijd geen aangepaste koelgroepen bestaan. Meestal zijn dit toepassingen die bijzondere eisen stellen aan de gebruikte materialen, omdat de omgeving waarin de koelgroep wordt opgesteld te vijandig is voor de materialen die in serie-gebouwde koelgroepen worden gebruikt.
Als het moeilijk is om de koelgroep geheel of gedeeltelijk in een bepaald materiaal op te trekken, dan bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om de koelgroep geheel of gedeeltelijk te voorzien van een beschermende coating.  Belangrijk bij de toepassing van een coating is natuurlijk dat deze compatibel is met de agentia in de omgevingslucht.  Ook moet bij elk onderhoud nagegaan worden of de coating nog intact is, en indien nodig dient de coating hersteld te worden.

Koelinstallatie inox

Koelcel voor de industrie

De voornaamste industrie waar een koelcel van belang is, is de voedingsindustrie: de meeste grondstoffen mogen er de koudeketen nooit verlaten, van oogst of slacht tot bij consumptie. Hoewel uitdagend, betekent dit ook dat er al heel wat standaard oplossingen werden uitgedokterd voor koelcellen in de voedingsindustrie. Technigroup kan als installatiebedrijf instaan voor de plaatsing van deze koelcellen.
Indien er een koelgroep en koelcel in een andere verwerkende industrie geplaatst dient te worden, zijn de eisen vaak meer bijzonder. Vaak maakt de koelcel dan deel uit van een industrieel proces en dient deze bijgevolg ook te voldoen aan de eisen die aan de andere componten in het proces worden gesteld. Ook de gevraagde temperaturen zijn vaak exotischer: eenzelfde cel kan binnen een etmaal zowel gebruikt worden bij +80°C als bij -45°C.  Dit stelt hoge eisen aan het ontwerp, de materialen en de machines.

Een offerte voor een koelcel of koelgroep voor de industrie?

Maak een afspraak voor een offerte op maat of contacteer ons voor meer informatie.