een afdeling van

Technigroup logo

Offerte koeling op maat

Tegeman is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in maatoplossingen voor HVAC- en koelinstallaties. Vraag offerte bij Tegeman voor een koeling op maat en ontdek de mogelijkheden.

Voor de meeste toepassingen is er geen op maat koelsysteem nodig en voldoet een gestandaardiseerde koeling. Maar voor bedrijven in zware verwerkende industrieën zoals chemie, petrochemie, metallurgie, … voldoen dergelijke systemen vaak niet en is een offerte voor een koeling op maat aangewezen.

Serieproducten voor HVAC- en koelinstallaties

Serieproducten wordt vaak geproduceerd in het Noorden van Italië en ook steeds meer in Spanje en Turkije. In deze landen is er een bloeiende industrie ontstaan van bedrijven die actief zijn in het seriematig produceren van machines en componenten voor de HVAC- en koelindustrie.

Het doel van deze producenten is om de kostprijs van een bepaald type machine te drukken door deze machine te bouwen in zo groot mogelijke aantallen en op een gestandaardiseerde wijze. De onderdelen voor de bouw van dergelijke toestellen kunnen door de schaalgrootte van de productie tegen lage prijzen worden aangekocht. Ook de arbeidskost kan gedrukt worden door een doorgedreven automatisatie van het proces en het steeds verder verfijnen van de productietechnieken. De keerzijde van de toestellen die op deze manier geproduceerd worden, is dat ze enkel een oplossing bieden voor problemen die zo courant voorkomen dat het voor seriefabrikanten de moeite waard is om een productieproces op te zetten.

Bij elke aanvraag van een offerte voor een koeling op maat probeert Tegeman de klant steeds van de meest voordelige oplossing te voorzien en gaan wij altijd eerst op de markt op zoek naar een serieproduct dat het probleem kan oplossen. Indien een serieproduct voldoet aan de vooropgestelde vereisten, kan Technigroup als installatiebedrijf instaan voor de plaatsing en opstart van dit toestel.

Een offerte koeling op maat van Tegeman

Voor bedrijven waar in de serieproducten geen bevredigende oplossing voor te vinden is, maken wij een offerte voor een koeling op maat.

Een koeling op maat betekent niet altijd dat er volledig ‘from scratch’ een nieuwe machine of installatie wordt gebouwd. Het zou ook kunnen dat een serieproduct reeds aan een groot deel van de verwachtingen van de klant voldoet. In dat geval volstaat het dat we het serieproduct strategisch aanpassen of ‘customizen’. Het gaat dan meestal over de meest kwetsbare componenten: elektronische sturingen die vervangen worden door eenvoudigere mechanische sturingen of industriële systemen, lucht-warmtewisselaars die vervangen worden door exemplaren uit meer edele materialen of met een grotere materiaaldikte, vloeistof-warmtewisselaars die vervangen worden door zeewaardige of roestvrijstalen exemplaren, …

Pas als ‘customizen’ geen oplossing kan bieden maken wij een offerte voor een koeling op maat. Tegeman zorgt dan voor een koelinstallatie ontwerp dat volledig voldoet aan de eisen van de situatie en bouwen we het zelf in ons atelier.

Wenst u een offerte voor een koeling op maat?

Maak een afspraak voor een offerte of contacteer ons voor meer informatie.