een afdeling van

Technigroup logo

Koelinstallatie RVS of inox

Er zijn twee grote markten voor een koelinstallatie in RVS of inox. De voedingsindustrie, omdat RVS of inox zeer goed gereinigd kan worden, en de (petro)chemische industrie, omdat RVS of inox in bepaalde legeringen beter bestand is tegen chemische reagentia.

Koelinstallatie inox

Koelinstallatie RVS voor de voedingsindustrie

Als er in de voedingsindustrie onderdelen van een koelinstallatie in RVS gebouwd worden, dan is dit omdat ze in ruimtes terechtkomen waar ze mogelijk in contact komen met onverpakte voedingsmiddelen, of omdat de ruimtes waar ze terechtkomen veelvuldig gereinigd worden en het onderdeel dus bestand moet zijn tegen veel water en reinigingsproducten. Er zijn een aantal fabrikanten die serie-onderdelen produceren die geschikt zijn voor gebruik in de voedingsindustrie. Als er om een bepaalde reden toch voor een toestel uit ander materiaal gekozen wordt, dan kunnen wij dit in ons atelier voorzien van een RVS of inox omkasting. Hierbij zijn alle mogelijke vormen van bescherming tegen water (IP) mogelijk. Het is uiteraard ook mogelijk om ‘from scratch’ een nieuw toestel te bouwen.

Koelinstallatie inox voor bedrijven in de (petro)chemie

Hygiëne is niet de reden voor het gebruik van een koelinstallatie in RVS of inox in de petrochemische of chemische industrie. Roestvrij staal wordt er gebruikt om de levensduur van bepaalde componenten te verlengen. Typisch worden luchtbehandelingskasten of omkastingen van close control units in meer corrosieve omgevingen gebouwd uit roestvrij staal. Als het gebruik van bijvoorbeeld RVS 316 niet volstaat, dan kan er ook nog geopteerd worden voor bijkomende coatings.

Waarom een koelinstallatie in inox of RVS van Tegeman?

Met meer dan 30 jaar ervaring is Tegeman specialist in maatwerk HVAC- en koelsystemen. Vanuit onze thuisbasis in Herentals leveren wij op maat koelmachines en HVAC machines, volledig op maat volgens de specifieke vereisten van de klant. Door onze kennis van zaken zijn onze ontwerpen voor installaties steeds technisch onderbouwt. Bovendien worden alle installaties van a tot z in eigen huis gebouwd.

Wenst u een offerte?

Maak een afspraak of contacteer ons voor meer informatie.